Publicatia de informatii ştiintifice pentru elevi Bioplanet a aparut la inceputul lunii noiembrie, în 2008. Odată cu apariţia primului număr revista se distribuia impreuna cu DVD, care reda conţinutul fiecărei reviste într-un filmuleţ interesant şi util. Revista are 46 de pagini color “despre natura si viata”.
Este o revista pentru elevi, care este de ajutor si parintilor. Asta pentru ca unele articole sunt cu adevarat lectii scrise pe intelesul oricui, fie ca este vorba de celule, de felul in care vorbesc pestii sau despre clonare.
Filiala Nicolae Titulescu şi-a îmbogăţit colecţia de materiale elctronice cu încă şase dvd-uri despre viaţa animalelor din toate colţurile lumii.
Vă prezentăm şi vouă, dragi utilizatori unele din aceste mici „ferestre” prin care cunoaştem lumea celor ce nu cuvântă:
O poveste din prerie
Pentru America, preria este ca o inimă. Acest ocean verde este o sursă de hrană pentru multe vietăţi. Bizonul şi câinele de prerie – un rozător paşnic şi foarte simpatic – sunt în antiteză doar când vine vorba despre talie. Cele două animale se complewtează într-o activitate, care, de fapt, înseamnă supravieţuirea lor ca specii şi a preriei ca ecosistem. Cum reuşesc acest lucru? Întroduceţi discul în DVD player, legaţi-vă „centurile de siguranţă” şi apăsaţi „Play”.
Împăraţii gheţurilor
În sălbăticia îngheţată din Antarctica, unde supravieţuirea este o adevărată artă, o creatură stăpâneşte aeastă artă ca nimeni altcineva: pinguinul imperial. „Construiţi” de natură pentru a face faţă fără probleme gerului năprasnic, vor reuşi oare pinguinii imperiali să supravieţuiască încălzirii globale?
Cu ajutorul unor camere speciale de luat vederi, oamenii de ştiinţă efectuează o călătorie virtuală pe sub calota glaciară, în compania pinguinilor imperiali, pentru a observa cât sunt de grave efectele încălzirii globale.
„Dă-mi mie asta, iar eu îţi dau ţie asta!” Prin simplitatea sa, aceasta pare să fie definiţia universală a oricărui târg. Animalele fac afaceri. Îşi fac servicii de reciprocitate. Un astfel de demers, şlefuit secole la rând de procesul evoluţiei, descrie schimburile sau relaţiile de colaborare dintre două animale, din aceeaşi specie sau din specii total diferite. Scopul este evident: supravieţuirea.
În puterea soarelui
Din desişul junglei tropicale până la întinsele savane sau până la pădurile de mangrove, soarele ecuatorial „arde” adâmc viaţaanimalelor de pe trei continente. În acest documentar este explorat modl în care animalele s-au adaptat la condiţiile vieţii în trei mari regiuni brăzdate de Ecuator, zone în care strălucirea Soarelui este foarte puternică. Acolo tot ce mişcp se află „În puterea Soarelui”.
Aflat în Brazilia, Jeff Corwin începe o nouă aventură în căutarea râului Wolf, un adevărat sanctuar al şerpilor uriaşi. Jeff „face cunoştinţă” cu un şarpe anaconda uriaş, se luptă cu un caiman lung de peste doi meri, iar în ţinuturile umede se apropie de capibara, cel mai mare rozător din lume.