Activităţi

Colecţia de CD-uri educativ-distractive

 Seria PitiClic,contine mai multe CD-uri educationale multimedia interactive pentru prescolari, create in colaborare cu cadre didactice de specialitate, dupa programa scolara si avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Se adreseaza in egala masura copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-7 ani, cadrelor didactice si parintilor. Cu PitiClic cei mici invata de la notiuni simple despre mediul inconjurator sau familie, pana la notiuni de matematica, educatie estetica sau comunicare, toate intr-un mod placut si jucaus. Cadrele didactice beneficiaza de articole si harti ale proiectelor, iar parintii de sfaturi si indrumari de la cadre didactice sau psihologi.
Seria de CD-uri PitiClic a fost lansata pe 15 ianuarie, 2006 de către Infomedia Pro Bucuresti, producator de soft educational, multimedia interactiv pentru copii şi conţine, la moment 29 de CD-uri cu cea mai diversa tematică respectând cele 3 calităţi de bază care le unesc: educativ, distractiv şi intreractiv.
Filiala Nicolae Titulescu vă propune următoarele CD-uri din această serie:
PitiClic – Cazemata Mate
Bine ati venit la Cazemata Mate. Aici te poti lupta cu balaurul MateBauBau. De ajutor iti vor fi cei cinci frati isteti, luati prizonieri de balaur. Cu MULTIMIX, in grajdurile cazematei te vei juca si vei forma multimi. HOPSUSJOS iti va arata calea prin gradina in care e prizonier. GEOMETRIX te asteapta in biblioteca unde vei recunoaste, ordona si costrui din forme geometrice. Pe CIFRULET trebuie sa-la salvezi din sala stafiilor. Nu te speria! Le vei numara si aseza la locurile lor. Numai rezolvand corect operatiile vei darama zidurile eliberandu-l pe OPERIX. Istetimea ta iti va arata ca matematica nu este un balaur. Deschide toate cele cinci porti, joaca-te si participa la marea confruntare! Sigur te vei amuza! MULTIMIX – Invata despre multimi HOPSUSJOS – Stii sa te orientezi? GEOMETRIX – Joaca-te cu figurile geometrice! CIFRULET – Numara si potriveste! OPERIX – Rezolva operatii! CD-ul vine in sprijinul prescolarilor ajutandu-i sa exerseze si aplice cunostinte matematice in situatii noi. Jocurile antreneaza operatiile gandirii captivandu-i prin frumusetea continuturilor si a formelor de abordare, trezindu-le interesul pentru acest domeniu de cunoastere.
PitiClic, Dinţişor şi Zâna Măseluţă
Acest produs a fost realizat dupa unul din scenariile premiate la concursul PitiClic, concurs de scenarii pentru software educational organizat IN PARTENERIAT cu MEdCT. Informaţiile şi “jocurile” de pe acest CD vor constitui punctul de plecare în abordarea cu responsabilitate a igienei buco-dentare de către preşcolari (şi nu numai). în plus, această temă este cu bătaie lungă, urmărind în perspectivă educarea persoanelor pentru a adopta comportamente alimentare sănătoase, schimbarea modului de a privi igiena dentară în special şi a igienei în general şi de a aplica practic în mod curent cunoştinţele dobândite. Utilizând acest CD interactiv, copilul are avantajul de a-şi însuşi cunoştinţe noi şi de a exersa diferite deprinderi într-un ritm propriu, fără constrângeri, eliminându-se astfel teama şi inhibiţia. Programul îşi propune să urmărească obiective strâns legate de programa activităţilor instructiv-educative din grădiniţă, cum ar fi: * stimularea şi dezvoltarea unor procese psihice de cunoaştere şi a unor calităţi ale acestora; * îmbogăţirea bazei senzoriale a cunoaşterii în vederea formării reprezentărilor matematice corecte; * formarea capacităţilor de reprezentare mentală a imaginilor concrete din realitatea obiectivă etc. * informaţii * jocuri * prezentări * experimente * demonstraţii * poveşti * activităţi interactive * planşe de colorat * tipuri de dinţi * alimente sănătoase pentru dinţi * cum se produce o carie * instrumentele medicului stomatolog * prietenii dinţilor: pasta şi peria de dinţi * coroborat cu: o exerciţii matematice o noţiuni despre mulţimi Situaţii variate: * la medicul stomatolog * la magazinul alimentar * în laborator
PitiClic – Zbor printre stele
Printre asteroizi şi comete, meteoriţi şi planete, misterele Universului încep să fie elucidate. Ghidaţi de PitiClic, cei mici pleacă într-o fascinantă călătorie în jurul Pământului, printre planetele Sistemului nostru solar pentru a-şi dezvolta şi folosi creativitatea, atenţia, gândirea logică şi pentru a acumula cunoştinţe din diverse domenii, într-un mod extrem de distractiv. Cei mici vor avea de rezolvat:
· exerciţii de logică şi perspicacitate;
· simularea diverselor fenomene din natură;
· operaţii matematice şi reprezentarea lor grafică;
· exerciţii pentru încurajarea potenţialului creativ;
· exerciţii cu mulţimi;
· noţiuni complexe despre Univers şi corpurile cereşti.
PitiClic – Castana fermecată şi cei cinci prieteni
“Castana fermecată şi cei 5 prieteni” este un program bazat pe o abordare transdisciplinară. Software-ul propune pe lângă o serie de informaţii din domenii variate (limba română, matematică, ştiinţe, arte) şi o gamă largă de exerciţii menite să fixeze cunoştinţele şi să formeze deprinderi:
· planşe de colorat
· exerciţii de logică şi perspicacitate
· exerciţii matematice
· educarea limbajului
· cunoaşterea mediului.
PitiClic – Poveşti, Povestiri, Amintiri – Ion Creangă interactiv
Tâlcurile poveştilor lui Ion Creangă se împletesc în acest CD cu bogatul conţinut educaţional al fiecărui joculeţ în parte pentru a îmbogăţi mintea şi imaginaţia copiilor pentru a-i ajuta să se preschimbe şi ei încet, încet în oameni mari.
Cu ajutorul personajelor din poveşti cei mici vor avea de îndeplinit diverse sarcini interdisciplinare:
· să rezolve exerciţii de matematică,
· să îngrijească animalele,
· să îşi dezvolte simţul artistic,
· să îşi dezvolte imaginaţia,
· să ordoneze diverse obiecte
Ce poveşti învaţă?
 • Capra cu trei iezi
 • Punguţa cu doi bani
 • Ursul păcălit de vulpe
 • fata babei şi fata moşneagului
PitiClic explorator în lumea animalelor
PitiClic cel jucăuş, este pus acum în postura de a deveni… EXPLORATOR.
Călătorind prin Savana africană, prin Ţinuturile îngheţate şi prin Pădurea tropicală, el descoperă că fiecare loc este plin de animale minunate, fiecare în parte fiind deosebit şi foarte… amuzant.
Programul pune la dispoziţia copiilor:
· exerciţii de matematică;
· informaţii despre animale;
· educaţie artistico-plastică;
· exerciţii de logică;
· împărţirea animalelor în diverse categorii.
PitiClic – Ciuboţelele ogarului
Este timpul să cunoaştem împreună cu prietenul nostru PitiClic şi alte personaje fermecate din lumea poveştilor. Iepuraşul şi ogarul fac de această dată echipă pentru a aduce un plus de voie bună în sufletul micuţilor.
CD-ul conţine povestea frumos ilustrată şi colorată şi o grămadă de joculeţe educative care au drept scop:
· rezolvarea de operaţii matematice
· dezvoltarea limbajului şi a comunicării
· dezvoltarea premiselor citirii şi a scrierii
· dezvoltarea gândirii logice şi rezolvarea de probleme
· dezvoltarea creativităţii
· reprezentări matematice elementare (forme geometrice, înţelegerea modelelor)
Parcurgând întregul program şi jucându-se cu PitiClic şi personajele poveştilor, bagajul de cunoştinţe al copilului se îmbogăţeşte pe nebănuite.
PitiClic – Prinţul salvator
PitiClic, prietenul nostru cel viteaz se transformă într-un prinţ care pleacă în căutarea unei frumoase fete de împărat răpită de un zmeu. în drumul său către castelul unde este captivă prinţesa, PitiClic are de înfruntat o mulţime de încercări educative.
Activitaţi didactice:
· să despartă în silabe
· să rezolve diverse probleme matematice
· să coloreze
· să răspundă la ghicitori
· să ia decizia potrivită în diverse puncte.
Pe tot traseul parcurs, prin Ţinutul uşilor închise, prin Pădurea Verde, prin Pădurea de Aramă şi prin Pădurea de Argint, dacă trece cu succes de toate obstacolele, copilul este recompensat, primind diverse obiecte care îi vor folosi când va ajunge la castel.
Calatorie misterioasa – PitiClic la biblioteca
CD-ul reprezintă o incursiune foarte interesantă în lumea cărţilor, a poveştilor şi personajelor fermecate. Copilul învaţă alături de ele cum să aprecieze o carte, dar si:
· să rezolve ghicitori,
· să rezolve exerciţii matematice şi de perspicacitate,
· să deseneze şi să înveţe noi cuvinte şi noţiuni,
· să despartă în silabe, să se descurce în diverse situaţii.
Sarcinile sunt prezentate sub forma unor jocuri care cuprind exerciţii vizualizate într-o formă grafică atractivă, cu elemente de animaţie şi sunet.
PitiClic, Cavalerul Binelui
In CD-ul “PitiClic, Cavalerul Binelui”, PitiClic, îmbracă o haină nouă, pe cea de cavaler al “Binelui” şi îi invită pe prichindei să descopere noi aventuri în universul cunoaşterii, al învăţării, al educaţiei. CD-ul vizează trei capitole de-o importanţă covârşitoare în dezvoltarea armonioasă a copilului:
· Să creștem sănătoşi!
· Cum ne comportăm?
· Să circulăm corect!
Domeniile de mai sus au la baza noţiuni de matematică, logică, îndemânare, limbi străine, limbă şi limbaj, cunoştinţe generale. Dezvoltă spiritul de observaţie, gustul estetic, atenţia şi imaginaţia.
PitiClic – Ovipui al Nu-Ştiu-Cui
Un ou, Ovipui, încearcă să afle cărei specii aparţine. Colindă alături de PitiClic şi cei patru prieteni ai acestuia: Ţestipici, Buhnipici, Şerpici şi Crocopici în minunata lume a cunoaşterii, străbătând cele patru domenii ale CD-ului “Ovipui al Nu-Ştiu-Cui”:
· Ştiinţe (îşi va forma deprinderi şi îndemânări)
· Matematică (va exersa noţiuni matematice)
· Limba română (îşi va îmbogăţi vocabularul şi cunoştinţele)
· Estetică (îşi va dezvolta simţul estetic şi artistic)
PitiClic – în împărăţia timpului trecut
In locul povestilor clasice, copilul descoperă, prin joc, originile poporului român, istoria străbunilor, frumuseţea tezaurului popular, cultura şi tradiţiile româneşti, bineînţeles, alături de PitiClic.
CD-ul reprezintă un complex de:
· informaţii despre romani, daci, conducători, meşteşuguri populare
· exerciţii de construcţie
· exerciţii de îndemânare
· exerciţii matematice
· jocuri
· puzzle-uri
Abecedar interactiv – lecţii multimedia pentru clasa I – Partea I
Programul cuprinde 15 lecţii prezentate sub forma de joculeţe care îi vor ajuta pe copii sâ înţeleagã literele, silabele, cuvintele, propoziţiile:
 • Ghiceşte cui aparţin obiectele
 • Sunet, silabă, cuvânt, propoziţie
 • Învaţă cu mine literele A şi M şi cuvintele care pot fi formate cu ele
 • Să învăţăm literele U şi N
 • Să învăţăm literele R şi E
 • Să învăţăm literele I şi O
 • Silabe
 • Să învăţăm literele Ă şi T
 • Să învăţăm literele C şi L
 • Grupurile de litere CE, CI
 • Să învăţăm litera Ţ
 • Să învăţăm literele Î şi Â
 • Să învăţăm literele S şi Ş
 • Să învăţăm literele D şi P
 • Să recapitulăm literele
 • Ţ, Ş, S, D, P
Abecedar interactiv – Lecţii multimedia pentru clasa I – Partea II
ChiChic, şoricelul nostru grăsuţ şi mov este pregătit! Alatură-te lui pentru o nouă experienţă, în lumea Abecedarului. Sunetele, silabele, cuvintele, propoziţiile devin dintr-o dată tovarăşii tăi de joacă, ajutându-te pe negândite să înţelegi, să înveţi.
Marele avantaj al acestui program este acela că toţi copiii pot folosi conţinutul informaţional la un nivel propriu, îl pot achiziţiona într-un ritm personal, ceea ce contribuie la sporirea stimei de sine şi a încrederii în forţele proprii.
ChiChic propune copiilor 16 joculeţe care să le fie sprijin la începutul lor de drum în cunoaşterea cititului şi scrisului corect:
 • Să învăţăm litera H;
 • Scrierea cu M înainte de P şi B;
 • Să învăţăm litera V;
 • Să recapitulăm literele H, B, V;
 • Să învăţăm literele F şi G;
 • Să învăţăm literele J şi Z;
 • Să învăţăm grupurile de litere GE, GI;
 • Să învăţăm grupurile de litere CHE, CHI;
 • Să recapitulăm grupurile de litere învăţate;
 • Să învăţăm împreună litera X;
 • Să învăţăm literele K şi Q;
 • Alfabetul limbii române;
 • Limba românească, de George Sion;
 • Să învăţăm grupurile de litere GHE, GHI;
 • Să învăţăm literele W şi Y.
Matematică pentru clasa I – Partea I
Acest program se adreseazã copiilor care tocmai încep şcoala, având ca scop principal formarea unei gândiri matematice logice, formarea motivaţiei pentru studierea matematicii ca domeniu relevant pentru viaţa socialã, manifestarea tenacitãţii, a perseverenţei, a capacitãţii de concentrare şi a atenţiei distributive, dezvoltarea iniţiativei, a unei gândiri deschise, creative, a independenţei în gândire şi în acţiune.
 • Lecţiile predate de şoricelul ChiChic:
 • Recunoaşterea culorilor
 • Stânga, dreapta. Orientare spaţialã
 • Înalt, mijlociu, scund
 • Uşor, greu. Aprecierea greutãţii
 • Aproape-departe; afarã-înãuntru; pe-sub-între
 • Linii orizontale, oblice, verticale
 • Figuri geometrice plane
 • Figuri în spaţiu
 • Mulţimi
 • Numeraţia 0-10
 • Ordonarea crescãtoare de la 0 la 10
 • Ordonarea descrescãtoare de la 10 la 0
 • Adunarea şi scãderea cu 0, 1 şi 2 unitãţi
Matematică pentru clasa I – Partea II
Ceea ce vă propunem acum prin intermediul lui ChiChic, şoricelul grăsuţ şi mov, este o nemaipomenită incursiune informatică pentru descoperirea pas cu pas a secretelor matematicii.
Scopul urmărit este formarea unei gândiri matematice logice a micuţului dumneavoastră, dobândirea acelei „sclipiri” care să îl ajute mai tărziu în viaţă în rezolvarea rapidă a problemelor din ce în ce mai complicate şi, nu în ultimul rând, în luarea deciziilor. Orice domeniu din viaţă revine la „a rezolva o problemă”, adică la o găsi o ieşire din dificultate, a găsi o cale de a atinge un obiectiv care nu este direct accesibil.
 • Lecţiile predate de către ChiChic sunt:
 • Adunări şi scăderi cu 3, 4 şi 5 unităţi;
 • Adunări şi scăderi cu 6, 7, 8, 9, şi 10 unităţi;
 • Sume de trei termeni;
 • Aflarea termenului necunoscut;
 • Numeraţia 0-100;
 • Adunarea până la 100 a numerelor formate din zeci şi unităţi, fără trecere peste ordin;
 • Scăderea până la 100 a numerelor formate din zeci şi unităţi, fără trecere peste ordin;
 • Diverse operaţii;
 • Unităţi de măsură: CENTIMETRUL;
 • Unităţi de măsură: METRUL;
 • Unităţi de măsură: LITRUL;
 • Unităţi de măsură: KILOGRAMUL;
 • Ceasul – citim ora exactă;
 • Probleme cu o întrebare;
 • Probleme cu două întrebări
Super DubluClic Galactic cucereşte universul cunoaşterii „NTSF”
NTSF este un program educational construit pe modelul celebrului joc “Nu te supara, frate!”, menit sa testeze cultura generala a tuturor, de la mic la mare, dar mai ales s-o îmbogateasca. Are la baza enunturi grila de dificultate diferita, de la simple definitii, la întrebari care solicita istetimea si agerimea mintii.
Noua domenii variate (“Lb. româna”, “Matematica”, “Personaje din povesti”, “Geografia României”, “Istoria românilor”, “Arte”, “Stiintele naturii”, “Bunele maniere”, “Proverbe si zicatori”) asteapta sa-ti provoci parintele, fratele, un coleg, un prieten sau chiar pe tine la o aventura pe “Planeta Cunoasterii”.
Încearca sa iesi învingator si diploma iti apartine!
Să învăţăm în lumea lui Dino – Portofoliul elevului
Vrãjitorul Blu şi Dino, cel mai simpatic dinozaur de culoarea portocalei, îi aşteaptã pe copii cu o mulţime de încercãri, dar şi cu jocuri şi surprize. Programul este una dintre cele mai bune alegeri pentru petrecerea timpului liber al copiilor, oferindu-le posibilitatea de a-şi consolida cunoştinţele dobândite la clasã.
Domeniile abordate în cadrul acestui software sunt matematica şi perspicacitatea; copiii având de rezolvat 12 teme atractive, fiecare reprezentând o adevãratã provocare.
PERSPICACITATE:
Memozaur – stimuleazã memoria;
Careozaur – dezvoltã abilitatea copilului de a rezolva probleme;
Învãţãturi strãvechi – proverbe şi zicãtori;
Eşti isteţ? – exerciţii de logicã;
Ştinozaur – cultura generalã;
Dazaurus şi Nazaurus – dezvoltã atenţia şi logicã.
MATEMATICÃ:
Descoperã dinozaurul;
 • Plouã cu ouã;
 • Dino este zidar;
 • Colierul din oase;
 • Ţinteşte baloanele!;
 • Cântec matematic.
 • Cântec matematic.
Temele sunt împarţite pe categorii de vârstã:
pentru clasele I şi a II-a;
pentru clasele a III-a şi a IV-a.
Programul oferã posibilitatea printãrii rezultatelor obţinute în urma rezolvãrii sarcinilor, şi organizarea foilor tipãrite într-un dosar care este nici mai mult nici mai puţin decât….PORTOFOLIUL copiilor, iar parinţii pot vedea de fiecare datã în colţul de sus al paginii calificativul obţinut.
Să învăţăm în lumea lui Dino – Portofoliul elevului
Iarăşi împreună cu Vrãjitorul Blu şi Dino, cel mai simpatic dinozaur de culoarea portocalei, îi aşteaptã pe copii cu o mulţime de încercãri, dar şi cu jocuri şi surprize.
Domeniile abordate în cadrul acestui software sunt Limba română şi Educaţia plastică; copiii având de rezolvat 12 teme atractive, fiecare reprezentând o adevãratã provocare.
Cu acest program învăţaţi să iubiţi limba română şi Educaţia plastică, dezvoltându-vă mintea şi simţul estetic prin diverse exerciţii, mai uşoare sau mai grele, dar toate foarte amuzante.
De asemeni ca şi în cazul celuilalt CD, programul oferã posibilitatea printãrii rezultatelor obţinute în urma rezolvãrii sarcinilor, şi organizarea foilor tipãrite într-un dosar care este nici mai mult nici mai puţin decât….PORTOFOLIUL copiilor.
 • Cazemata mate.- Bucureşti, s.a
 • PitiClic, Dinţişor şi Zâna Măseluţă. Igiena dentară.- Bucureşti, s.a
 • Zbor printre stele.-Bucureşti, s.a
 • Castana fermecată şi cei cinci prieteni.-Bucureşti, s.a
 • Poveşti, povestiri, amintiri. Ion Creangă interactiv.-Bucureşti, s.a
 • PitiClic explorator în lumea animalelor.- Bucureşti, s.a
 • Ciuboţelele ogarului.- Bucureşti, s.a
 • Prinţul salvator.- Bucureşti, s.a
 • Călătorie misterioasă. PitiClic la bibliotecă. – Bucureşti, s.a
 • Cavalerul binelui.- Bucureşti, s.a
 • Ovipui al nu-ştiu-cui.- Bucureşti, s.a
 • În împărăţia timpului trecut.- Bucureşti, s.a
 • Abecedar interactiv: Nr. 1.- Bucureşti, s.a
 • Abecedar interactiv: Nr. 2.- Bucureşti, s.a
 • Matematică pentru clasa I: Nr. 1.- Bucureşti, s.a
 • Matematică pentru clasa I: Nr. 2.- Bucureşti, s.a
 • Super DubluClic Galactic. Joc de cultură generală.- Bucureşti, s.a
 • Să învăţăm în lumea lui Dino. Matematică. Perspicacitate.- Bucureşti, s.a
 • Să învăţăm în lumea lui Dino. Limba română. Educaţie plastică.- Bucureşti, s.a
Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s