Activităţi

In oras, la Chişinau, are omul dorul sau

Pe data de 27 octombrie a avut loc o nouă şedinţă a clublului „Meşteriţele”. Din nou, cei dornici sa alfe cât mai multe despre arta „de a rula hârtia” s-au adunat la aceeaşi masă. Şedinţa a avut ca temă zilele Chişinăului, iar membrii clubului au aflat cum pot aduce un omagiu oraşului drag cu ajutorul hârtiei.
Cea mai mare bătaie de cap a fost rularea micilor fâşii de hârtie cu ajutorul acului ţigănesc şi nu elaborarea lucrării propriu-zise. Cu ajutorul acestor mici melci coloraţi copiii au imortalizat jubileul celor 575 de ani de la întemeierea municipiului Chişinău.
Elevii şi-au arătat dragostea faţă de acest tip de artă prin răbdarea pe care au arătat-o pe tot parcursul celor trei ore cât a durat şedinţa. Fiecare „ruladă” de hârtie ducea la perfecţionarea operei la care copiii lucrau cu atâta sârguinţă. Strugurii, unul din simbolurile ţării noastre au încoronat lucrarea.
Atmosfera veselă care a domnit întreaga activitate a făcut ca lucrul să nu le pară plictisitor copiilor atât de dornici de acţiune. Totuşi, „tot ce e frumos se dobândeşte prin foarte multă trudă” – la această concluzie au ajuns toţi cei prezenţi la şedinţă.
Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s