Activităţi

Programul "Chişinăul citeşte o carte":

Întâlnire cu scriitorul Aurelian Silvestru
Recent, în cadrul Programului „Chişinăul citeşte o carte” am avut o întâlnire de suflet cu pedagogul, psihologul, scriitorul, publicistul, directorului Liceului Experimental de Creativitate şi Inventică „Prometeu”, Aurelian Silvestru. Romanul „Cel rătăcit” este un roman captivant, care se citeşte dintr-o rasuflare, un roman demn să fie citit de un Chişinău întreg, un roman de la care avem ce învăţa cu toţii – au remarcat elevii claselor a XII-a a liceului „Iulia Hasdeu”. Sunt nişte tineri,care se află la o răscruce de drumuri, la un început de cale şi cu siguranţă ca discuţia care a avut loc în cadrul acestei activităţi le va fi de folos pe viitor.
Profesoara de limbă şi literatură română, doamna Tatiana Costin a apreciat activitatea lui Aurelian Silvestru la justa ei valoare.
Înţelepciunea vorbelor rostite de scriitor nu i-a lăsat indiferenţi pe adolescenţi, fapt demonstrat prin şirul de întrebări ce i-au fost adresate, inclusiv cele legate de destinul uman la general, de misiunea lăsată de Dumnezeu fiecăruia în lumea aceasta.
Conform opiniei Dumnealui datoria tuturor generaţiilor este de a lăsa ceva după sine. „Lumea nu este şi nu va fi perfectă niciodată, contează însă nu cum o găseşti când vii, ci cum o laşi când pleci” – maxima dată te faci să meditezi asupra multor lucruri…
Pe parcursul întregii discuţii, cei invitaţi au beneficiat de mai multe sfaturi înţelepte ale condeierului Aurelian Silvestru printre care: să fim oameni buni, să ne iubim ţara, să ne respectăm părinţii, să ne perfecţionăm talentele, să punem suflet în tot ceea ce facem, iar setea de cunoştinţe să nu ne părăsească nicicând.
Domnii scriitori au fost plăcut surprinşi de limba frumos şi corect vorbită a tinerilor, de eseurile citite, de micile surprize, care au fost îndeajuns.
Rândurile din eseul Elenei Varzaru „Deci să nu uităm acest lucru: Lumea nu e acelor care pot, dar a celor care vor! E necesar să nu fim indiferenţi, să vrem să schimbăm ceva, să avem atitudine, să luptam pentru bine, să găsim adevărul, să păstrăm credinţa în Dumnezeu şi să găsim calea în viaţă pentru a nu ne rătăci. Până la urmă fiecare din noi este un rătăcit, doar că reuşesc să iasă din umbră, din labirintul întunecat doar cei care doresc aceasta, cei în a cărui sânge curge dragoste, credinţă şi bunăvoinţă.” ne demonstrează că mesajul romanului „Cel rătăcit” a ajuns la inimile cititorilor.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s