Activităţi

Şedinţa atelierului de creaţie "Meşteriţele"

 Flori de soare, flori de vară
O nouă şedinţă a atelierului de creaţie „Meşteriţele” a  lăsat în urma sa noi lucrari originanale din domeniul origami. De data aceasta, moderatoarea atelierului, doamna Todiţă Angela, a venit cu ideea de a crea „picturi” cu ajutorul hârtiilor multicolore.
Contururile din timp pregătite ale florii-soarelui au prins viaţă în cadrul acestei şedinţe, încălzind inimile celor prezenţi, necătând la faptul că afară era posomorât. Membrii clubului s-au înarmat cu destulă rabdare pentru a duce lucrul la bun sfârşit, moderatoarea atelierului afirmând că anume „aici se poate vedea bine caracterul fiecăruia”.
Spaţiile goale ale florii trebuiau „umplute” cu bucăţele de hârtie mototolite pentru a da aspect de covor deasupra hârtiei pe care era desenat conturul. Cu cât mai puţin spaţiu între ele aveau bucăţelele de hârtie lipite, cu atât mai reuşită se primea „pictura”. În asta constă şi marele secret al unei lucrări reuşite.
Voia bună şi cauza comună care i-a adunat pe toţi în jurul unei singure mese – cea de a învăţa lucruri noi şi interesante – a făcut ca timpul petrecut să treacă pe neobservate, iar copii să-şi vadă rodul muncii lor într-o formă originală. Lipite cu bucăţele de hârtie de dimensiune mare, sau mai mică, cu spaţiu între ele mai mare sau mai mic, fiecare lucrare avea caracterul celui care a zămislit-o şi era frumoasă în felul său.
Sperăm că participanţilor le va fi de mare folos tot ce învaţă în cadrul acestui atelier, iar roadele primelor munci ale lor să se înmulţească şi peste ani.
Publicitate

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s