expoziţii

Cărţi cu DVD

 

Colecţia „În jurul lumii”
Doreşti să călătoreşti fără să pleci de acasa? Seria de ghiduri „În jurul lumii” îţi oferă această oportunitate! Vino cu noi şi vom vizita împreună diferite locuri din lume, pentru a ne familiariza cu istoria, civilizaţia şi obiceiurile diverselor popoare, pentru a fi martorii minunilor naturii şi pentru a admira monumente străvechi. La fiecare două săptămâni, te aşteaptă o nouă revistă, plină cu articole, fotografii şi un DVD cu o durată de peste o oră.
Călătoreşte cu seria „În jurul lumii” şi vei trăi o experienţă de neuitat! Fiecare DVD conţine:
• 70-100 minute de informaţii diverse despre locul respectiv
• Imagine şi sunet de înaltă calitate
• Meniu de selectare a diverselor capitole
Australia şi Brazilia, marea Britanie şi Grecia, Egipt şi Iordania, Spania şi Kenia, China şi Cuba, Mexic şi Noua Zeelandă, Norvegias, Peru, Portugalia şi Thailanda, Turcia şi Franţa – acestea sunt doar câteva dintre destinaţiile propuse. Fiecare număr al seriei „În jurul lumii” are câte un cod de culoare corespunzător uneia dintre cele şase continente, oferind posibilitatea de a localiza cu uşurinţă ghidul sau DVD-ul pe care îl cauţi!
SUA
Călătoria prin cele mai spectaculoase şi sălbatice Parcuri Naţionale din SUA este o întâlnire fascinantă cu natura. Vă prezentăm zece locuri deosebite: Marele Canion, Canionul Bryce, Monument Valley, Lacul Powell, Parcul Naţional Arches, Munţii Great Smoky, Everglades, Parcul Naţional Munţii Stâncoşi, Parcul Naţional Joshua Tree, Parcul Naţional Yosemete.
SUA: Parcurile Naţionale // În jurul lumii.- 2010.- nr. 1

Roma

„ Toate drumurile duc la Roma” – În urmă cu 2000 de ani, această afirmaţie postula că Roma este inima lumii, centru puterii unui vast imperiu. Vom vizita împreună capitala lumii antice şi a Bisericii Catolice, dar şi un oraş modern.
Roma: Cetatea eternă // În jurul lumii.- 2010.- nr. 2
Grecia
În această călătorie, Legendele Olimpului prind viaţă. Traversăm Grecia în timp şi în spaţiu, pornind din Antichitate până în prezent, respectiv din Atena până în Thessaoniki.
Grecia: Leagănul democraţiei // În jurul lumii.- 2010.- nr. 3
Paris
Primăvara, când metropola de pe Sena se trezeşte la viaţă, toate simbolurile, care o prezintă renasc, iar Parisul reînvie, devenind un oraş al iubirii, al artei şi al hedonismului.
Paris: Perla de pe Sena // În jurul lumii.- 2010.- nr. 4
Spania
De această dată am ales însorita Spanie ca destinaţie a căătoriei noastre. Vă invităm în această ţară a contrastelor, locul unde trecutul se îmbină armonios cu prezentul. Patria lui Cevantes, a luptelor cu tauri şi a pasionalei muzici flamenco.
Spania: Tărâmul însorit // În jurul lumii.- 2010.- nr. 5

Londra

Oraş plin de contraaste, aflat într-o continuă schimbare, Londra încântă prin diversite şi dinamism. Galerii, muzee, catedrale, parcuri, palate, pieţe… aici este totul la superlativ. În acest număr, vă prezentăm Londra, comoara Marii Britanii.
Londra: Comoara Marii Britanii // În jurul lumii.- 2010.- nr. 6

Norvegia

Priveliştea naturii norvegiene sălbatice, nealterate de civilizaţie, în lumina blândă a nopţilor albe, oferă o trăire aproape mistică. Norvegia este o ţară surprinzătoare, pitorească şi plină de dramatism. Nu întârziaţi s-o descoperiţi!
Norvegia: Regatul fiordurilor // În jurul lumii.- 2010.- nr.7

Veneţia

Veneţia, supranumit de locuitorii săi Serenessima, este un oraş unic în întraga lume: construit cu sute de ani în urmă, la gura unei lagune, continuă să fascineze prin comorile sale şi prin atmosfera sa inegalabilă.
Veneţia: Oraşul plutitor // În jurul lumii.- 2010. nu. 8

Turcia

Turcia este o ţară unică: întinzându-se pe două continente, Europa şi Asia, îmbină în mod armonios şi original cultura creştină cu cea musulmană, moştenirea antichităţii bizantine cu cea a civilizaţiei medievale turce.
Turcia: Între Orient şi Occident // În jurul lumii.- 2010.- nr. 9

Croaţia

Croaţia – spaţiul unde se întâlnesc Câmpia Panonică, Alpii Dinamici şi Marea Adriatică: un loc fermecător, unde câmpia, muntele şi marea sunt toate trei prezente.
Croaţia: Farmec adriatic // În jurul lumii.- 2010.- nr. 10

Israel

Israelul este locul unde se întâlnesc trei mari religii ale omenirii: iudaică, creştină şi musulmană. Disputat de secole de adepţii lor, acest spaţiu, care ar trebui să fie unul al păcii se dovedeşte a fi un măr al discordiei.
Israel: Pământul sfânt al celor trei mari religii // În jurul lumii.- 2010.- nr.11

Calea ferată transsiberiană

Cea mai lungă cale ferată din lume, trenul transsiberian pleacă de la Moscova, trece prin Sankt Petersburg şi ajunge până în China, la Beijing.
Calea ferată transsiberiană: o epopee pe şine // În jurul lumii.- 2010.- nr. 12

California

Simbol al bogăţiei, al faimei şi al bunăstării, California este un loc fascinant, mângâiat de razele soarelui şi scăldat în vest de apele oceanului albastru.
California: Pe tărâmul însorit al Pacificului // În jurul lumii.- 2010.- nr. 13

Praga

Niciunde în altă parte, oraşul şi râul nu se îmbină atât de armonios, ca o entitate desărvârşită, aşa cum se întâmplă în frumoasa Pragă. Râul şi oraşul se află într-o simbioză perfectă, iar timpul nu a schimbat acest lucru.
Praga:// În jurul lumii.- 2010.- nr. 14

Insulele Ciclade

Acolo unde apele albastre ale Mării Mediterane sclipesc în soare, iar zeul vântului se joacă cu valurile, răsare un grup de insule de un farmec aparte: Cicladele.
Insulele Ciclade: un arhipelag însorit // În jurul lumii.- 2010.- nr.15

Sicilia

Din vremuri imemorabile, Sicilia a exercitat o atracţie irezistibilă asupra diverselor popoare. Dominaţiile succesive şi-au lăsat amprenta, astfel încât azi Sicilia este un melanj de influenţe şi de tradiţii.
Sicilia: Insula misterioasă // În jurul lumii.- 2010.- nr. 16

Tibet

Vă invităm într-o călătorie în ţara fără orizont, Ţara celor o Mie de Buddha. Acoperişul Lumii, un loc mult timp ascuns şi închis, unde se află Shangri-La – Tibet, Ţara norilor albi.
Tibet: Pe acoperişul lumii // În jurul lumii.- 2010.- nr. 17

Andaluzia

Andaluzia, una dintre cele mai fascinante regiuni ale spaniei este un spaţiu cultural aparte, de o frumuseţe exotică. Vestigiile pe care maorii le-au lăsat aici reprezintă o moştenire nepreţuită.
Andaluzia: Orientul occidental // În jurul lumii.- 2010.- nr. 18

Iordania

Iordania – un spaţiu geografic plin de semnificaţii, o ţară cu o cultură bogată, cu o istorie milenară, cu un loc plin de spiritualitate şi credinţă.
Iordania: Un tărâm de vis // În jurul lumii.- 2010.- nr. 19

Toscana

Toscana este unul din importantele centre turistice ale lumii şi una dintre cele mai frumoase regiuni din italia: monumente şi vestigii de o valoare inestimabilă, muzee de renume mondial şi vinuri faimoase.
Toscana: De la Pisa la Florenţa // În jurul lumii.- 2010.- nr. 20

Suedia

În Suedia, peisajele fantastice, standardul de viaţă ridicat şi satisfacţia oamenilor chiar sunt reale, nu doar nişte vorbe din pliantele agenţiilor de turism. Să aflăm de ce!
Suedia: Regatul frumos şi prosper // În jurul lumii.- 2010.- nr. 21
Toate acestea şi multe alte descrieri de oraşe şi state ale lumii care vor apărea în seria „În jurul lumii” le poţi găsi la filiala Nicolae Titulescu. Te aşteptăm!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s