Activităţi

Clubul "Meşteriţele"

Clubului „Meşteriţele”, creat din iniţiativa cititoarei noastre fidele, Todiţă Tatiana a fost inaugurat pe data de 5 iulie, anul curent. Scopul acestui club este de a face cunoscută şi pentru micii cititorii ai filialei noastre „arta de a rula hârtia” sau quilling-ul.
Este un meşteşug cunoscut încă în secolele XVI-XVII, primele opere de acest gen fiind create de maicile din Italia şi Franţa, cu toate acestea unele surse indică faptul că acest mesteşug a fost practicat in Egiptul Antic.Este o forma de artă care implică utilizarea de benzi de hârtie care sunt rulate şi lipite împreună pentru a crea modele decorative.
Quilling-ul a devenit din ce în ce mai popular şi  astăzi pot fi găsite numeroase lucrări în galeriile de artă din toata lumea, acesta fiind un meşteşug, care este practicat atât de tineri cât şi de bătrâni.
Prima zi de activitate a clubului „Meşteriţele” a adunat copii de toate vârstele, dornici de a afla ceva nou. Lecţia a început cu însuşirea elementelor de bază a quilling-ului – rularea hârtiei cu ajutorul acelor speciale. Pentru a nu pierde nimic din ceea ce le spunea ghidul, participanţii erau extrem de atenţi, manifestând astfel un viu interes faţă de clubul nou-format.
Pentru a crea ceva frumos este nevoie de foarte multă muncă şi răbdare, la această concluzie au ajuns şi copiii, care s-au aventurat să-şi pună caracterul şi mainile la încercare.
Această lecţie s-a finisat cu crearea unor mici şi elementare opere de artă, felicitările, care au îmbogăţit designul bibliotecii.
Sperăm ca noul club va aduna lună de lună tot mai mulţi copii dornici de a vedea cum, datorită mâinilor şi imaginaţiei, o bucată de hârtie poate deveni un cadou pentru mama, sora sau bunica. Vă aşteptăm şi pe dumneavoastră la masa, unde buna dispoziţie se împleteşte cu creaţia şi munca.
Vă aşteptăm la filiala Nicolae Titulescu în ultimă zi de joi a fiecărei luni!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s