Lecturile verii

Cărţi jubiliare, 2011

Expoziţia „Cărţi jubiliare” le-a trezit elevilor şcolii nr. 9 un deosebit interes. Introducerea bibliotecarului le-a fost pe plac copiilor: „Ca şi voi, copii, căţile îşi „sărbătoresc” zilele de naştere. Sunt cărţi mai vechi, mai noi, mai triste, mai vesele, mai colorate, mai puţin colorate, însă toate sunt în aşteptarea cadoului mult dorit şi anume să fie lecturate cu interes de către cititori. Micuţii le-au promis omagiatelor că nu vor uita de ele şi chiar pe loc s-a început procesul de lectură, care s-a manifestat prin povestirea şi înscenarea fragmentelor îndrăgite, prin caracteristica eroilor preferaţi, prin folosirea ocazională a ghicitorilor, proverbelor, versurilor la subiectele date.
Copiii au ascultat cu atenţie discursul despre drumul cărţii şi au conştientizat faptul ca, asemenea omului, cărţile îşi poartă destinul prin lume. De aceea tezaurul de carte se cere păstrat cu sfinţenie.
Pliantul „Arta lecturii”, care conţine următoarele secţiuni: Cum se păstrează o carte, Cum se lecturează o carte, Regulile lecturii sperăm să le fie de folos elevilor în „zăbava” cititului.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s