Lecturile verii

Concurs „Ghici ghicitoarea mea”

Printre preferinţele copiilor în perioada de vară menţionăm concursurile literare şi tematice, jocurile cognitive şi distractive. Aceste activităţi au menirea de a dezvolta imaginaţia şi creativitatea copiilor. Le îmbogăţesc gândirea, vocabularul şi în acelaşi timp le oferă participanţilor clipe de neuitat ale copilăriei, care se asociază întotdeauna cu jocul, jucăriile şi cartea.
Recent am organizat în cadrul taberei de vară a şcolii primare nr. 9 un concurs “Ghici ghicitoarea mea”, care i-a dus pe micuţi în lumea ghicitorilor, în lumea agerimii şi a isteţimii.

Au fost formate două echipe: “Romaniţa” şi “Rîndunica”. Membrii echipelor şi-au ales căpitanii. Din timp au fost pregătite materialele promoţionale: floricele şi fluturaşi din hârtie colorată, care conţineau ghicitori. Câte un participant alegea o ghicitoare, care apoi era discutată de întreaga echipă. Dacă răspunsul era greşit copii recitau poezii, cîntau cântece sau dansau. În final a avut loc duelul capitanilor, care s-a manifestat prin proba cu baloanele . Fiecare participant a fost bun în felul sau şi a ieşit învingător din acest concurs .. Cărţile, baloanele, dulciuile primite în dar le-au daruit copilaşilor clipe de neuitat.

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s