Lecturile verii

Lecturile verii, 2011

Programul „Lecturile verii” este îndrăgit de toţi copiii, deoarece este un program cognitiv, distractiv, educativ. Scopul – promovarea şi susuţinerea procesului de lectură în perioada estivală. Lecturile verii – 2011 ne bucură în continuare cu programele „Ora poveştilor”, „Copiii Chişinăului citesc o carte”, ore de lectură, discuţii, concursuri, expoziţii şi prezentări de carte.
De-a lungul anilor avem o colaborare fructuoasă cu şcoala primară numărul 9 – director Silvia Guzun. Nu o dată profesorii şi elevii aceştei şcoli au dovedit că în şcoala natală în afară de carte se face şi teatru, şi dans şi cântec.Tabăra de vară, care activează pe parcursul lunuii iunie este o prelungire a acestor frumoase activităţi. Dar reieşind din faptul că toate activităţile se axează pe lectură, biblioteca astfel reuşeşte să atragă cît mai mulţi copii la lectură şi carte. De exemplu, pentru elaborarea scenariului dedicat Deschiderii Taberei de vară (poezii, cântece, scenete, ghicitori, proverbe despre vară, vacanţă, copilărie) micii cititori au selectat, consultat, lecturat cu sârguinţă o sumedenie de materiale existente în bibliotecă. Şi nu în zadar, deoarece am avut parte de un spectacol extraordinar. Participanţii şi-au pus tot sufletul în această minunată sărbătoare. Ne-am pomenit cu toţii în lumea miraculoasă a copilăriei, a surprizelor. Surprize au fost îndeajuns. Ne-a bucurat cu prezenţa sa darnica Zîna – pe nume Vara. Coşuleţul plin de fructe şi dulciuri i-a îndulcit din plin pe participanţi. Baba Hârca a dat dovadă de măiestrie în domeniul cântecului şi a dansului, dorind neapărat să fie primită şi ea în tabăra de vară – aceasta i-a fost condiţia. Micii participanţi ne-au uimit prin originalitatea costumelor confecţionate, prin expresivitatea versurilor recitate, prin interpretarea melodiilor îndrăgite.
Baloanele multicolore, materialele promoţionale, deliciile, atmosfera de sărbătoare – toate acestea ne-au făcut să ne simţim împliniţi în această zi frumoasă de iunie.
Caleidescopul activităţilor culturale continuă. Vă aşteptăm cu drag la bibliotecă!

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s