Reviste bibliografice

Revistă bibliografică "Titus Ştirbu – ziditor la casa din cuvinte"

Pe 24 februarie, pentru elevii şcolii primare nr. 9 a fost prezentată revista bibliografică „Titus Ştirbu – ziditor la casa din cuvinte”. Scopul acestei activităţi este de a promova operele scriitorilor autohtoni şi de a le cultiva elevilor gustul petru lectură. Vă prezentăm cărţile propuse spre lecturare:
  • Ştirbu, Titus. Zece poveşti şi doar una cu minciuni. – Chişinău, 2004. – 64 p.;
O carte în care sunt adunate 10 poezii pentru copi: „Nouraşul şi zmeul”, „Săndăluţele”, „Poveste despre pîine”, „Comoara”, ect, iar una dintre acestea este „Poveste cu minciuni” Toate poeziile au în ele cîte o povaţă, una dintre acestea este să muncim, deoarece doar prin muncă vom ajunge acolo unde dorim.
  • Ştirbu, Titus. Omul casă-şi construieşte. – Chişinău, 2010. – 16 p.;

Este scrisă pentru copiii de vîrstă preşcolară, înglobînd catrene. Fiecare din acestea ne vorbeşte despre un instrument de construcţie, astfel dînd lămurire copilului ce înseamnă instrumentul, cum se rosteşte corect în limba natală si pentru ce este folosit.

  • Ştirbu, Titus.Un băiat cu două feţe şi o sută de poveţe. – Chişinău, 2010. – 20 p.;

Este una din ultimele cărţi apărute ale autorului. Are în paginile sale 15 notiţe legate între ele, care ne vorbesc despre un copil din satul de baştină a autorului, căruia îi spune Aurel.

  • Ştirbu, Titus. Pomul cu litere. – Chişinău, 2010. – 32 p.;

Prezintă o cărţulie pentru copiii de vîrstă preşcolară, care încep să înveţe alfabetul. Fiecare literă urmată în ordine alfabetică este însoţită de un catren care începe cu litera respectivă. Astfel, copilul învaţă să pună în practică întregul alfabet.

  • Ştirbu, Titus. Pomul cu cifre. Pomul cu litere. – Chişinău, s.a.

Este o continuare a „Pomului cu litere” precedent, care ocupă o jumătate din paginile cărţii de faţă. Cealaltă parte a cărţii este „Pomul cu cifre”. La fel ca şi prima parte a cărţii – „Pomul cu litere”, „Pomul cu cifre” ne prezintă cifrele de la 1 la 10, fiecare din ele urmate de un distih în care ele sunt descrise. În aşa fel, cartea „Pomul cu cifre. Pomul cu litere” este un bun ghid pentru viitorii şcolari sau, de ce nu, deja şcolari.

  • Ştirbu, Titus. Vreau să fiu pasăre. – Chişinău, 2005. – 32 p.;

Această carte include un ciclu de povestioare „Cînd Eminescu era mic”. Citiţi-le. O să vă convingeţi că Marele Nostru Poet, elev fiind, era la fel ca şi voi: dornic de joacă, ingenios, săritor la nevoie şi îndrăgostit de frumuseţile naturii.

  • Ştirbu, Titus. Iepraşul leneş. – Chişinău, 2009. – 12 p.;

Este o broşură cu o poezie despre un iepuraş leneş. Poezia are şi o morală: „Doar prin muncă iepuraşul a scăpat de lenevie”

Lasati un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s