Despre noi

Biblioteca „Nicolae Titulescu”, filiala BM „B.P. Hasdeu” activează cu succes din anul 1977. Pe parcursul anilor și până în prezent rămâne un furnizor de idei, programe, proiecte, servicii orientate spre necesitățile utilizatorilor. Cele șapte componente ale bibliotecii moderne se regăsesc vădit în activitatea bibliotecii.

Colecția de carte în număr de 21550 documente este accesibilă pentru toți utilizatoriii și include diverse categorii de documente: cărţi, reviste, imagini, muzică tipărită, documente audio-video, artefacte – numărul cărora se măreşte anual.

Beneficiază biblioteca de un spațiu luminos, plăcut curat și bine amenajat, mobilierul  destinat publicului țintă – copiilor oferă comoditate și culoare.

Cei 3000 de utilizatori activi au acces liber la raft și sunt încadrați în activități, programe, proiecte și servicii.

Tehnologiile informaționale de care dispune biblioteca (calculatoare, tablete, proiector) atrag și loializeză considerabil cititorii, atât pe cei mari cât și pe cei mici.

Un aspect important în promovarea imaginii bibliotecii îl reprezintă parteneriatele. Avem relații de durată cu instituțiile de învățământ din raza bibliotecii, cu centrele comunitare  pentru copii și tineret din sectorul Botanica, cu biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, România, cu Uniunea Scriitorilor. Numeroși oameni de cultură, scriitori, personalități au fost oaspeți de onoare: Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Aurelian Silvestru, Iulian Filip, Vasile Romanciuc, Ianoș Țurcanu, Nicolae Rusu, Ada Zaporojan, Titus Știrbu, Andrei Burac, Mihai Vâlcu, Nicolae Spătaru, Sergiu Afanasiu, Emilian Galaicu Păun, Luminița Suveică, Nicolae Gribincea  etc.

Pentru a face față noilor provocări  bibliotecarii sunt activi, creativi, responsabili și instruiți.

La moment biblioteca livrează următoarele servicii moderne:

ABC-ul computatorului, care are drept scop dezvoltarea competențelor de cunoaștere și utilizare a tehnologiilor informaționale pentru începători.

 Explorăm aplicații oferă abilități de a utiliza creativ tabletele și de a deveni mai competitivi în mediul online.

De mână cu creativitatea. Prin intermediul acestui serviciu promovăm lucrulu hand-made: tehnica quilling-ului, mozaicului, origami, lucrări din hârtie creponată, produse cerealiere, materiale textile, nasturi, scoici etc.

Ungherașul psihologului. În cadrul ședințelor serviciului respectiv teoria se va îmbina cu practica prin discuții în grup și individuale, jocuri de logică și interactive, diverse teste de autocunoaștere, de personalitate, de inteligență, de aptitudini ș.a.

Filiala „Nicolae Titulescu” este unică prin felul său de a fi, prin serviciile prestate, prin decorul plin de culoare, prin grădina bibliotecii, prin atmosfera caldă, care permite fiecărui utilizator să se simtă ca acasă.

Publicitate